Specjały kuchni greckiej
W naszej restauracji serwujemy wspaniałą kuchnię grecką. Większości z Polaków nie jest ona dobrze znana, warto więc poznać czym się ona odznacza na tle innych kuchni śródziemnomorskich, jakie są najbardziej znane potrawy, i dlaczego kuchnia grecka jest tak popularna.
Naszą kartę menu staraliśmy się tak ułożyć żeby wydobyć z tej kuchni te potrawy które są najbardziej dla niej charakterystyczne. Znajdziecie tu Państwo ciekawe przekąski ciepłe i zimne, szczególnie polecamy: pieczoną fetę w migdałach, carpaccio z wołowiny argentyńskiej, Spanakopitakię oraz stek z kalmara. Jako danie główne proponujemy: skok z królika. sznycel cielęcy czy też policzki wołowe.
Kuchnia grecka słynie z dań z jagnięciny, ryb i owoców morza. Polecamy gicz jagnięcą, coftę jagnięcą oraz Półmisek Owoców Morza..w którym podajemy krewetki Black Tiger, małże i krążki kalmara. A na deser polecamy Baklawas podane z gałką lodów waniliowych.
Do naszych potraw serwujemy na Państwa życzenie greckie wina, ofercie są wina z winnicy Dionysos i Tsantali. Polecamy wytrawne wina Retsina, Rapsani i Nemea, wyśmienite wina półwytrawne Demi Sec, półsłodki Imiglykos oraz słodki Samos i Maurodaphne of Patras.